Gå til hovedindhold
 

Briefing

Essay By som billede
Sport- og kulturcampus, Gellerup.
Sigrids UdeStue var placeret netop her på byggefeltet indtil vinteren -19/-20.

Essay om fotografi og 3D-visualisering - af Lars Henningsen

Udgivelser fra Sigrids Stue. Platform for samtidskunst i Gellerup

Et byggeskilt, der viser et øjeblik i et byrum, der ikke eksisterer endnu! Mit essay ’By som billede’ tager udgangspunkt i et stort printet skilt i vejkanten på Karen Blixens Boulevard i Gellerup. Det er en 3D-visualisering, et skabt billede, et stykke konstrueret visuel fremtid.

Jeg spør': Hvad sker der, når vi undersøger genren ’fotorealistisk 3D-visualisering’? Via eksempler fra almene erfaringer med fotografi stiller jeg spørgsmål til de måder, vi agerer på sammen med billederne.

Et spørgsmål mere: - Tager fotografen et billede, eller skaber vi sammen et øjeblik? Den interpersonelle og kritisk afsøgende dimension i fx fotografi kan omsættes i en kunstnerisk praksis som fx den, der udfolder sig i Kunstplatformen Sigrids Stue.

Forslaget i essayet er, at 3D-visualisering og dets familiaritet med fotografi kan medvirke til at skabe sammenhæng mellem byggeplan, intentioner, tid og erfaringer i en bydel. / LH

Øvrige titler i serien:

Fortællerum til fods / Pernille Helberg Stentoft

Hvor forsvinder billederne hen, når blikket ikke længere ser? / Maj Hasager

Claiming Space / Carl Fraser

og Flora Gellerup / Grete Aagaard 

Se som PDF under Neighbourhoods Remarks' publikationsserie

Ny publikation om luftfotografi i Gellerup er under udarbejdelse (oktober -23 / december -23) Titlen er Finder sted. Se baggrund for projektet ved at følge linket 'Vi flyver som vinden blæser'

>> >> >>

 

blåt vilde planter cyanotypi
Forberedelser til optagelse af en kartebolle-plante.
Det sker på vækststedet i kanten af en parkeringsplads i Gellerup

Sigrids Stue og Visual Remarks

Muna Adan og undertegnede har realiseret projektet:

BLÅT - VILDE - PLANTER

Vi opsøgte parkeringspladser og byggegrunde i Gellerup. Det er steder, som venter på anlægsarbejder og byggeri.

Men der er liv, hvor vi tror, der ikke er noget. I de tilsyneladende tomme mellemrum af grus, ler og sten finder vi planter, der har en hel sommers vækst bag sig.

Samtidig forsøgte vi at følge en fotografisk praksis, der blev udviklet af biolog og kunstner Anna Atkins omkring år 1842. Hun anvendte lang tids eksponering i sollys og en enkel kemisk proces til at skabe detaljerede billeder af planter. Navnet er ’cyanotypi’.

Se seneste anvendelse af cyanotypi under overskriften Forbinder med jord (august -23).  / LH

>> >> >>

 

Et lydmedie midt i kampe for rettigheder og oplysning

mariano og lars i studiet
Mariano Poaquizas tidligere arbejdsplads, studiet
i Radio Runacunapac, 2012

Mariano Poaquiza, der bor i landsbyen Simiátug i Ecuador, ønsker at skabe beretninger om og med mennesker, der kender til kampe, traditioner og forandringer i Andes-området.

Han skriver: - En lydoptager er et arbejdsredskab til at gennemføre interviews med lederne og dermed samle viden om kulturen, historier, de fælles opgaver for lokalsamfundet, musik … ikke kun på spansk, men også på Kichwa-sprog.

I filmen Folk og stemmer fortæller Mariano om bjergindianernes kampe og organisering:

- Før 1981 var der problemer med hvide mennesker og mestizos, der boede her i sognet. Vi blev foragtet og vi havde ikke nogen magt. 

Men da radioen blev oprettet, kunne lokalsamfundet organisere sig bedre og være i stand til at skabe tosproget uddannelse, og denne proces er blevet styrket betydeligt på grund af radioen.

Via fondsstøtte og privat donation har vi fået midler til optageudstyr, og Mariano Poaquiza udarbejder nu de første reportager. (-22 / -23 og fortsat)

quito afsked med inti
D. 15. Marts 2020. Pandemien melder sin ankomst. Inti Poaquiza -
Marianos ældste søn - møder os i Quito og spiller andinsk musik.
Sådan sagde vi farvel og på gensyn - få timer før alle internationale
flyforbindelserne lukkede ned.