visual-LOGO-1

Udrangerede film og projekter

Projekter fra lageret

Carpinteria Guerrero  Træværksted … og skole midt i mega-byen

Fælles gennemsyn af dokumentarisk selvfortællingI et snedkerværksted – Carpinteria Guerrero – i en baggård i kvarteret La Merced i Mexico City er der skolestue en gang om ugen. Elever er værkstedets håndværkere og deres familiemedlemmer. De har fjerne rødder i central-mexicanske provinser, hvor man taler det ældgamle sprog ’nahuatl’. Deltagerne øver sig på sproget og tilegner sig dele af en oprindelige kultur, der synes at repræsentere et mikroskopisk fragment i den omgivende megaby.

Jeg blev inviteret til at realisere en workshop for gruppen. Fælles planlægning resulterede i aftener med indspilning af violinmusik, fotografering, tegning, animation og produktion af en flyer, der gør opmærksom på værkstedets arbejde.

nat i rummet

Rulleteksten er omfattende: alle indtog forskellige roller og produktive opgaver i workshop og film, hvilket gruppen ønskede skulle fremhæves.

Dokumentarisk selvfortælling: Carpinteria Guerrero.  Se film (3:00) 2011.

Flyer om værkstedet Carpinteria Guerrero (Her)

 

 

DIGA ME!  Videoworkshop i Simiátug

workshop sim planteI december -12 modtog Visual Remarks en email fra Cornelia Cammermann og Inti Poaquiza fra den lille ecuadorianske bjergby Simiátug:

’Vi er i fuld gang med færdiggørelsen af vores nye Centro Virtual RIKCHARI-DESPERTAR. Vi har en dejlig gruppe af frivillige. De vil fortsætte med de aktiviteter, som I introducerede om samarbejde under optagelse af billeder. De vil træne i fotografi, video og grafik …’

Baggrunden for den gode besked var en workshop for landsbyens unge i julen året før, hvor fokus var kontakt og relationer under et interview. Foto og video udgør centrale redskaber i dokumentationen af områdets hastigt forandrende kulturelle liv. Aktive borgere i Simiátug arbejder intenst med at indsamle ‘testimoniales’.

workshop sim marked 2Dokumentarisk selvfortælling og workshop-beretning: Interview på markedet, i tekstilværkstedet og i værkstedet til produktion af urtesalt (ikke dansk undertekstning). Workshoppens deltagere arbejdede ud fra en folder, der blev produceret på stedet: Grabación de video relacional (Manual. Relationel videooptagelse)

Se film (3:43) 2011

 

Verden som model

the world as a model  still2

I en ganske lille butik i det centrale Mexico City sælges modeller, der er  udformet af flamingo-plader. De indgår i skolernes temaundervisning, og børnene kommer selv til butikken for at købe poserne med udskårne flamingo-stykker.

Modellerne repræsentere viden af meget varieret karakter; tableauer fra verdenshistorien, den menneskelige anatomi, sport, teknologi, byplanlægning, geologi  mv.

Der hersker udpræget orden i butikken, men præsentationen af modellerne går helt på tværs af almindelige faglige kategorier. Indehaveren af butikken fortæller overraskende: – På nederste hylde sejler vikingerne …  Se film (4:55) -10

 

To lege: Kamerajagt og Vi finder billeder

uunt edy m kamera

Leg og løb med fotoapparat. Den samme leg med fotografiapparat finder sted både i daginstitutionen Mejsen i Århus og blandt shuarindianer-børn i  Ecuador. Vi ser hvordan indianerbørnene griber legen med kamera an.  Se film (6:20) -08

Legen med kamera hos gruppen af shuar-børn var fra begyndelsen udviklet i en dansk børneinstitution. Se legene med kamera i billedafsnittet:  ’Mediepædagogik i Mejsen. Medielege med kamera og computer’ v. Klaus Thestrup. Tidsskrift for børne- og ungdomskultur nr. 53.  2009  (Læs)

 

monte albanProcedures    

Nær byen Oaxaca syd for Mexico City ligger det ældgamle tempelkompleks Monte Alban. Fem minutter før museumområdets lukketid begynder vagten at fløjte intenst og skingert. Han forsøger at samle publikum og få dem hen til udgangen.

Publikum reagerer demonstrativt ved at slentre langsomt henover de udstrakte tempelpladser. En latent – måske ritualiseret – magtkamp udspiller sig mellem myndighed og borgere.    Se film  (2:14) 2010

 

mit steed vores liv 3Mit liv – vores sted

Dokumentation af projekt, Mi vida – Nuestro lugar, hvor børn i udklip, foto og ord fortæller om deres liv og ønsker i Centro Histórico i Mexico City. Projektet er initieret af bl.a. billedkunstneren Grete Aagaard. Filmen er redigeret på stedet og indgår i værtsorganisationens, Casa Vecinas, arbejde. Se film (3:08) 2010

 


Back to Top ↑