visual-LOGO-1

“Overbevisninger” – kamp for forandring

  Kunst- og dokumentarfilmprojektet Overbevisninger udfoldede sig i samarbejde med en række dedikerede mennesker og grupperinger fra Guamote, Simiátug og Quito i Ecuador i vinteren -11 og -12.

Projektet Overbevisninger præsenterer tre projekter og film:

 

Folk og stemmer

projekt mennesker og stemmer lars og mariano poaquiza se film igennemDen lille bjergby Simiátug i Ecuador ligger mellem golde bjergtinder. Hver eftermiddag suser vindene op gennem kløfter og bjergpas. Stedet kaldes også Boco del Lobo: Ulvens mave. Her har radiomanden og studieværten Mariano Poaquiza i 30 år varetaget udsendelse af nyheder og hilsener på både spansk og det indianske sprog kicwha. De fleste familier i området har ikke el, internet, tv osv. og bruger derfor små batteridrevne transistorradioer for at få nyheder.

Sammen med Mariano producerede vi en videopræsentation om Radio Runacunapac til landsbyens hjemmeside. Et resultat mere er kortfilmen Folk og stemmer, der giver et portræt af Mariano og den særlige tradition på radiostationen; nemlig det at sende hilsener. Se Folk og stemmer  (12:10) -12     English subtitles: People and voices.

 

 Jordskred

projekt jordskred bjergside m erodering

No Lugar er en projekt- og udstillingsplatform for samtidskunst i Quito. I byens udkanter finder vi bebyggelser på meget stejle skråninger – steder, der trues af jorderosion som følge af øget nedbør. Filmen indgår som en del af en aktion, hvor der deles traditionelle planter ud. De bidrager til at forhindre mudderskred og nedstyrtning. Projektet opfordrer til fælles handling på tværs af sociale skel i bydelene.  Se Jordskred  (4:10)  -12

 

 

Retten til at tale

projekt retten til at tale gennemsyn af optagelserCarmen Moyolema Guachilema er byrådsmedlem i den lille ecuadorianske by Guamote. I filmen er hun initiativtager til et lydbaseret program om kvinders rettigheder. Programmet – der er på både spansk og kichwa – skulle indgå både i arbejdet i områdets kvindegrupper og i den lokale radio.

Under intens forundring over rettighedernes formelle karakter på skrift indøver Carmen og hendes kvindegruppe den mest kraftfulde oplæsning.

Baggrunden for Carmens initiativ er, at problemer med misbrug og vold indtager en alt for stor del af livet i Omkring Guamote.

English subtitles: Freedom to speak up. 

Artikler fra projektpublikationen Overbevisninger – Convicciones:

  • ’I bjergene, hos menneskene under ækvatorlinien. Om fælles produktion og lokal anvendelighed’ v. Lars Henningsen og Grete Aagaard  (Læs)
  • ’Kollaborative videoprojekter’ v. filmkonsulent v. New Danish Screen, DFI, Jakob K. Høgel  (Læs)
  • Den samlede projektpublikation: Overbevisninger – Convicciones   (Læs)

 

Materialer og links, projektet Overbevisninger – Convicciones:

  • Hjemmeside  for landsbyen Simiátug (spansk)
  • Videopræsentation af Radio Runacunapac (spansk grafik)  Gente y voces  (1:36)
  • Radio Runacunapac – live streaming mellem klokken 11 og 16 dansk tid. Lyt til: Radio Runacunapac
  • Platform for samtidskunst No Lugar, Quito, skriver om projektet Overbevisninger – Convicciones (spansk)  (Her)
  • Samarbejdsprojektet med No Lugar, Quito, infofolder (spansk)  (Her)
  • Radioudsendelser produceret i samarbejde med kvindegruppen i Guamote:  (spansk)  og  (kichwa)
  • Omtale af projektet Overbevisninger – Convicciones: www.kunsten.nu    og  www.kkart.dk

 Tekster og citater

 

guamote gruppe m LH

Efter gennemsyn af ‘Retten til at tale’

 

Tags: , , ,
Back to Top ↑