visual-LOGO-1

Projektet Med Unge Øjne – baggrund

Projektet Med Unge Øjne 2012 – 2015 holdt til i beboerhuset Tousgaardsladen, en ombygget landbrugsejendom, der er placeret midt imellem Toveshøj og Gellerupparken.

I projektbeskrivelsen lyder det: ’Med projektets tilgang med bl.a. at inddrage børnene i interessebårne aktiviteter, håber vi også at have medvirket til at udvide rummet for kulturel dannelse, deres identitetsdannelse, nysgerrighed og engagement’.

Med Unge Øjne omfattede en vifte af tilbud, madlavning, mobil madbod, dans, lektiehjælp, biograf mv.

Drageflyvning, filmberetninger, sommer-workshops mv. blev udviklet og realiseret i samarbejde med projektleder Grete Aagaard, den unge projektmedarbejder Ahmad Ramez Sultan og Tousgaardsladens husmand Esben Thrige.

En vigtig del af redigeringsprocessen omfattede en fremvisning i Tousgaardsladen i efteråret 2015, hvor forældre og børn kommenterede optagelse og planer om formidling. En fælles nøgtern konstatering var, at tre år i børneliv er lang tid: børnene nu er nu godt på vej til at blive unge …DSCN2728

‘Film og fede projekter’ bliver formidlet af Filmprojekt Gellerup. Det sker i ‘Det Kulturelle Talerør’, som består af info-skærme i områdets beboerhuse, Infocenter Instant City, Gellerup Bibliotek, Globus1 mv. Hensigten er bl.a. at vise de kulturelle overskud børn kan skabe i kendte sammenhænge sammen med engagerede voksne.

 Tak til projektets støttegivere!


Back to Top ↑